Nyheder   Forum   Afstemninger   Nyhedsarkiv   Indsend Nyhed
  Login
Brugernavn:

Adgangskode:

Remember me
Lost Password?

Register now!
  Hoved Menu
Forsiden
Nyheder
  Indsend nyheder
  Arkiv
Forum
Weblinks
Vejledning / FAQ
Køb & Salg
  Søg
Advanced Search
  Hvem er online
31 bruger(e) er online (1 bruger(e) er i Vejledninger / FAQ)
Medlemmer: 0
Gæster: 31
mere...

FAQ

Hoved »» Vejledninger / FAQ

Indholdsfortegnelse


På nuværende tidspunkt er her lettere tomt, men kom med forslag i forum'et!
Anvend venligst denne tråd i forumet til at komme med forslag.
Hvordan tilføjer jeg en søgemaskine til IBrowse 2.4?
Har du også ærgret dig over at Dansk Sprognævns Retskrivningsordbog på nettet er blevet "moderniseret" så den slet ikke virker med fx IBrowse længere? Så er dette tip sikkert noget du kan bruge (og måske også selvom du ikke har ).

Det kan lade sig gøre at kalde deres bagvedliggende funktionalitet uden om den fine grønne forside (den man får på http://www.retskrivningsordbogen.dk/ro/ro.htm) og sende søgeordet med, så man direkte får svaret vist. URL'en til dette formål er:

http://www.retskrivningsordbogen.dk/ro/dataservlet?p1=<søgeordet>&p2=false&p3=0&p4=10

- hvor "<søgeordet>" selvfølgelig skal erstattes af det ord du vil søge på, med passende indkodning af eventuelle danske tegn etc.

Med seneste IBrowse (2.4) bliver det så rigtig smart, for der kan man bare lægge den ind som én af de indbyggede søgemaskiner. Det gøres således: Vælg menupunktet Indstillinger->Indstillinger... (Amiga+Z), åbn afsnittet Brugergrænseflade (ved at klikke to gange på plusset) og klik på URL-værktøjslinje. Under ruden med titlen Søgebjælke klikker man så på Tilføje og indtaster fx "RO" som titel og følgende i URL:

http://www.retskrivningsordbogen.dk/r ... p1=%s&p2=false&p3=0&p4=10

Så klikker man på OK, og vupti ... så er RO én af valgmulighederne i cyklusknappen ved søgefeltet. Så kan man bare indtaste sit opslagsord, vælge RO på cyklusknappen og klikke på Søge, så kommer svaret. Når du har tjekket at det virker, så husk at gemme indstillingerne før du lukker IBrowse.

Jeg ved ikke hvad der sker hvis der er mere end 10 svar på en søgning, men det kan man jo selv lege med. Det er det sidste argument i URL'en; det kan man vel bare ændre, men måske har deres kode en grænse for hvor stort det må være.

Håber nogen kan have glæde af dette - jeg er i hvert fald selv ret glad for at have fået løst det, da jeg ofte slår op i RO.

(tak til Niels Bache for vejledningen)
Hvordan gør jeg...
Her er links til adskillige spørgsmål og svar på en engelsk side - blandt andet hvordan du kan download spil/programmer, installerer Workbench og meget andet.


Abime Wiki


Kommentarerne er skribentens ansvar. Vi er ikke ansvarlige for indhold eller form.